Хогуортс Онлайн

Добри дошли в Хогуортс-РПГ училище за магия!!!
 
ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 За новаците

Go down 
АвторСъобщение
Дир. Уейланд
Ръководство
Дир. Уейланд

Брой мнения : 46
Join date : 15.11.2009
Age : 24

ПисанеЗаглавие: За новаците   Пон Май 23, 2011 9:32 am

Това е темата, която ще ви въведе в форума.

Какво трябва да правя, след като съм се регистрирал?

1. Прочитате правилата. Без тях сте за никъде.
2. Оправяте си профила(пол и поне един аватар сложете).
3. Създавате си герой(в раздела Герои и разпределяне)
4. Чак, след като е одобрен, се разпределяте и чакате да бъдете разпределен в някои от домовете.(Разпределят се само ученици).
5. След като сте разпределени и вече знаете в кой от домовете сте е време да получите първите си статистики. Статистиките са Сила, Ловкост, Издържливост, Интелигентност, Пророкуване, Отвари, Заклинания. От вас се иска да разпределите общо 12 точки между първите четири статистики, като ми ги пратите по ЛС и аз ви ги нанеса. По другите три критерии ще имате първоначални по 1 точки, които ще усъвършенствате с времето и ще ги вдигате. Вдигането става, като закупувате книги от Диагон-али, пишете РП и т.н.
6. След като сте направили стъпка 5 е време да се запишете за учебната година и да чакате тя да започне.


Каква е работата на учителите(преподавателите)?

~ Учителите са длъжни да пишат доста добри РП-та, като се има в предвид, че трябва да следят учениците за добри такива.
~ Учителите нямат право да създават тема за записване в раздела на предмета си, защото ще има друга такава в "Всичко най-важно".
~ Учителите(ако са ръководители на някои от домовете), са длъжни да отговарят за учениците от дома си. За това дали излизат след вечерния час от общата си стая и т.н.
~ Учителите са длъжни да пускат поне 6 урока на година, като седмия - той е изпита, който е по желание.
~ Учителите трябва да се организират и да наглеждат раздела по предмета си. Той е длъжен да създава темите и да ги премава.
~ Учителите трябва да поставят оценка на всеки ученик, писал РП в часът му. Както и да дава по една точка от статистиката(която реши, но ако е преподавател по отвари, пророкуване или нещо свързано със заклинания е длъжен да даде на някоя от тези статистики). Не е задължително да дава точки на лошите РП-та, а само на най-добрите, а на перфектните може да даде и повече.
~ В учителската стая ще се съсзаде тема с оценки и статистики, където учителите трябва да нанесът оценките и статистиките, които са писали през годината на дадения ученик, както и да напише дали ученикът преминава или не, и крайната му оценка. Но това се нанася на края на годината, за да не се претъпква темата.
~ Учителите имат право да премахват точки от домовете на ученици нарушители, но трябва да имат като доказателство РП пост, където са нарушили нещо.


Каква е работата на префектите?

~ Длъжни са да следят заверените си територии. Всички префекти отговарят за общата си стая, за РП зоните извън и около училището, както и някои в училището, без учителската стая. Както и за флууд темите. Те са длъжни да ги следят за нарушители и при евентуални такива да съобщят на ръководството. С доказателство разбира се.
~ Префект може да стане само и единствено ученик с добро ниво на РП. Префектите се избират чрез анкети в общите стаи на домовете, така че самите те да изберат кой да бъде такъв.
~ Префектите са длъжни да следят за нивото на РП на другите ученици и да им помагат да го поправят по ЛС, скайп и каквото и да било.
~ Префектите са длъжни, когато има нов човек от дома им, да го въведат във форума, като му кажат кое как стои, насочат го към тази тема и отговорят на въпросите му(ако има).
~ Префектите наглеждат кой е извън пределите на общата стая, след вечерния час.
~ Префектите ще бъдат избрани, след като учебната година започне.


ВЕЧЕРНИ ЧАСОВЕ:

*Първи курс - 21:00 часа
*Втори курс - 21:30 часа
*Трети курс - 22:00 часа
*Четвърти курс - 22:30
*Пети курс - 23:00 часа
*Шести курс - 23:30 часа
*Седми курс - 00:00 часа


Оценки:

Изключителен(И): +25-30 точки
Надхвърлящ очакванията(НО): +15 - 25 точки
Приемлив(П): +5 - 15 точки
Слаб(С): 0 точки
Ужасен(У): 0 точки
Трол(Т): 0 точки

Точките се прибавят в учителската стая, където ще има тема специално за това. Ке помоля учителите да добавят точки само накрая на седмицата, когато е написал оценките на всички, за да не претупваме темата. Никой преподавател няма правото да изнася информацията за това кой дом колко точки има. Това ще е изненада за края на годината. Ученик с оценка под Приемлив, НЕ преминава. Ако е над Приемлив - преминава, но всеки учител сам си избира дали да включва Приемливия в оценките за преминаване.


Последната промяна е направена от Дир. Уейланд на Пон Май 23, 2011 12:53 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
http://magic-academy.forumotion.net/forum.htm
Дир. Уейланд
Ръководство
Дир. Уейланд

Брой мнения : 46
Join date : 15.11.2009
Age : 24

ПисанеЗаглавие: Re: За новаците   Пон Май 23, 2011 12:41 pm

Относно куидичните отбори и мачове:

~ Някъде към началото на учебната година ръководителите на домовете организират конкурс за куидичен отбор на домовете им. Те трябва да изберат само най-добрите играчи, тоест тези които пишат най-добро РП, поради причината, че в куидича ще се ценява само по РП.
~ Куидичните отбори трябва да имат всички попълнения, за да се включат в годишното състезание по куидич на Хогуортс. Трбва да има трима гончии, двама биячи, пазач и търсач. Както и поне една резерва, която да замести някои от играчите, който няма възможността да пише.
~ Всеки куидичен мач се провежда два дена, през които всеки от играчите трябва да пусне поне по един пост, като има право да пусне нов само и единствено, когато целият му отбор се е изредил.
~ Ще избера един учител(ще гледам активността), който ще представлява рефер на мачовете и който ще определя победителят. Този учител няма да бъде никой от ръководителите, за да няма пристрастия.


Относно посещенията на Хогсмийд:

~ Хогсмиид ще имате право да посетите два пъти в годината. В началото и преди края.
~ На Хогсмийд се пише само под формата на РП, така че се надявам да спазвате това правило.
~ Ще има и трето посещение на Хогсмийд, но то ще е само за учениците с отлични оценки.


Трезорите ви:

~ Отговорник за трезорите съм аз, като ще избера и още някой.
~ Не е нужно да си правите трезори. Когато някой закупи нещо от където и да е(стига да не е храна) то ще бъде вписвано в сметката ви и от там ще бъде приспадната сумата, която сте загубили.
~ Не ми мрънкайте постоянно, защо нямате трезор. Трезор ще ви бъде направен, когато направите първата си покупка от който и да е магазин.
~ Учениците имат първоначална сума в трезора 350 галеона, а преподавателите - 700. Имайте в предвид, че книгите и пособията ще бъдат съкпи(и ще носят точки към статистиките ви), за да не си покачите точките на по 50 точки за една година.
~ Накрая на годината ще получавате стипендии в зависимост от това с каква оценка сте завършили. Отличниците(които имат по всички предмети И) получават 500 галеона, Изключителните(които имат предимно И) - 250 галеона, а тези с НО - 100 галеона.


Учебната година:

~ Една учебна година се състои от два месеца, през които преподавателите трябва да пуснат подне шест урока(по един на седмица), разпределени през която седмица желаят.
~ Последната седмица се води почивна, като през нея се провеждат екскурзии и различни учебни мероприятния.


За дуелите:

~ Дуел можете да си проведете по всяко време в залата за дуели. Нужно е само да предизвикате някой в определената тема, след което ако той приеме си създавате отделна тема и там се дуелирате.
~ Дуел се счита за завършен, когато и двамата играча са написали поне по пет поста.
~ Победител е този, който има по-добро РП-та. Ще избера преподавател, отговорник на дуелите, който ще определя победителите.
~ Дуелите ви носят точки към статистиката, като тези точки се определят от съдията. На победителят се полагат две точки, които могат да бъдат разпределени, в която и да е статистика(съдията решава). Хора с лошо РП не получават повече от 1 точка.
~ Съдията изпраща точките на победителя до мен и аз ги нанасям.

Като за финал ще кажа, че за да виждате общите стаи, учителската стая и стаята на префект е нужно да бъдете добавен в групата на това, което искате да видите. Така, че след като сте разпределен ще си видите общата стая.
Върнете се в началото Go down
http://magic-academy.forumotion.net/forum.htm
 
За новаците
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Хогуортс Онлайн :: Начало :: Всичко най-важно-
Идете на: